Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Αρχική/Άλλα/Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
9Μάιος

Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ιδρύθηκε το1975, βρίσκεται στην Παλαιά Πόλη και στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουγιουμτζόγλου. Το ίδρυμα απέκτησε, συντήρησε και μελετά στοιχεία της νεότερης ιστορίας της πόλης. Εκθέτει υλικές μαρτυρίες των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους, που συνέβαλλαν στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Φιλοξενείται η έκθεση «Ξάνθη 1860-1940 περίοδος ακμής», με αναφορές στην αστική τάξη και το καπνεμπόριο, η έκθεση «Καθημερινές και σκόλες» με στοιχεία από την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή της Θράκης, αλλά και η έκθεση «Επιχειρηματικότητα στην Ξάνθη στις αρχές του 20ου αιώνα – Επαγγελματίες – Εργατική τάξη», βασισμένη σ’ έναν επαγγελματικό οδηγό του 1910-11. Ακόμα στο χώρο του μουσείου υπάρχει ειδικός χώρος που πραγματοποιούνται προβολές, διαλέξεις, συναυλίες, περιοδικές εκθέσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται δύο Χαμάμ, αντρικό και γυναικείο, καθώς και το εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων, ενώ όλο το κτήριο συνολικά λειτουργεί ως έκθεμα και αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Ξάνθης.

Απόσταση από το Ξενοδοχείο

10 λεπτά με τα πόδια, 3 λεπτά με το όχημα

Τι θα δείτε

Λαογραφικά στοιχεία της νεότερης ιστορίας της πόλης

Που μπορείτε να πάτε μετά

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα από τα πολλά καφέ της Παλιάς Πόλης

Μην ξεχάσεις

Να προμηθευτείς τις εκδώσεις του Ιδρύματος που αποτυπώνουν την ιστορία της Ξάνθης

Write a Comment

Εξυπηρέτηση 24/7

Reception

Τηλ: +30 25410 77061-3
Email: info@hotelxanthippion.gr

Τοποθεσία

Διεύθυνση

28ης Οκτωβρίου 212
67100 – Ξάνθη

Follow

Social

Sign up for

Newsletter

© 2021 Hotel Xanthippion  - Created By Techplace. All rights reserved.

Scroll to top